top of page

O STAZI

Tamo gdje udobnost susreće eleganciju

Na raskršću udobnosti i elegancije nalazi se Staza, mjesto gdje možete u potpunosti iskoristiti brojne pogodnosti i usluge koje će Vaš boravak kod nas učiniti nezaboravnim. Od usluga za goste do turističkih ponuda, trudimo se da vam pružimo pažnju i luksuz koji zaslužujete. Istražite našu web stranicu da biste se upoznali sa našom ponudom, a ako imate dodatnih pitanja slobodno nam se javi.

Skijanje na Bjelašnici

Staze na Babinom Dolu spadaju u sami vrh evropskih ski staza. Skijalište raspolaže sa osam ski staza i pet dječijih staza, te sa 3 žičare i 5 ski-liftova, koji voze i do samog vrha Bjelašnice, na 2067 metara nadmorske visine. Dio staza je osvjetljen visokokvalitetnom takmičarskom rasvjetom za noćno skijanje, a Ski centar posjeduje i instaliran sistem za vještačko osnježavanje staza. Modernizacija vertikalnog transporta, osim postavke šesterosjedne žičare, obuhvata postavku četverosjedne žičare od međustanice do samog vrha Bjelašnice.

Planinarenje i biciklizam

Naši gosti imaju razne mogućnosti za planinarenje i biciklizam na Bjelašnici i obližnjim planinama. Ako želite istražiti stara bosanska sela, preporučujemo sela Lukomir, Umoljani i Gradina na južnoj strani Bjelašnice. Tu su i veći planinarski izazovi poput vrha Bjelašnice i vrhova Vito i Džamija na obližnjoj planini Visočica.

bottom of page